16 Mart 2014 Pazar

YAŞANABİLECEK EN GÜZEL YER

                                                                MELBOURNE

     Melbourne,Avustralya'nın 3.7 milyon nüfusuyla ikinci en kalabalık şehridir.Melbourne bir milyonu aşmış şehirler arasında da dünyanın en güneyinde bulunanıdır.Peki yaşanabilcek en güzel yer başlığı altında neden Melbourne?
      Günümüz dünyasına baktığımızda insanların farklı farklı ihtiyaçları olduğunu görüyoruz.Toplumsal hayat koşullarında insanlar kendileri için en ideal yerleri istemektedirler.Tabiki her insan kültürel faaliyetlerin çeşitli,sağlık koşullarının yeterli,iklim koşullarının elverişli,yaşam standartlarının yüksek olduğu ve de suç oranlarının olmadığı ya da çok az olduğu yerleri ister.Dünya üzerinde bu kategorilere giren ya da girmeye aday yerleri birden fazla gösterebiliriz.Peki neden Melbourne?
       Bu soruyu cevaplarken öncelikle Melbourne'nin tarihinden biraz bahsetmek gerekmektedir.Nedir Melbourne'nin tarihindeki çekicilik? Kuruluş yılı 1835 olan Melbourne,15 yıllık bir zaman diliminde altına hücum sebebiyle hızla büyüdü ve gelişti.Daha sonra yerini Sydney'e verse de gizli bir hazine olarak yerini korumakta her zaman kararlı.Toplumsal hayat koşullarına bakarsak Melbourne,2011 yılında The Economist dergisi tarafından yayınlanan "Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri" arasında kültürel nitelik,iklim,sağlık,suç oranı,vs... gibi koşullarda üst düzey bir kaliteye sahip olduğu için birinci seçilmiştir.İnsanın gereksinim duyduğu bu koşulları bünyesinde bu kadar üst düzeyde taşıyan bir şehir için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder